Opstaldning

OPSTALDNING I BOKS & LØSDRIFT MED VANDREFOLDSSYSTEM

Vi er et mindre sted med afslappet atmosfære, hvor der er stort fokus på hestenes trivsel, meget foldtid og sikker og rolig håndtering. Så hvis du søger et sted med plads til forskellighed, som kan være dit frirum før og/eller efter arbejde, skole mm. så er du kommet til det rette sted!

Der er ingen staldvagter. Det eneste du skal sørge for er, at muge din boks og sørge for det grovfoder som din hest skal spise i løbet af natten, hvis den står i boks. Udover det skal du blot ride og hygge om din hest. Hestene i løsdriften har ingen vagter, så der skal du blot sørge for, at ride og hygge om din hest.

Gården er centralt beliggende 2,4 km fra Hillerød station og kun 100 meter fra busstoppested i et smukt naturområde med kuperede folde.

Der etableres vandrefoldssystem med ca. 1,5 km stier med 2 udfordringssteder, med ad libitum hø, der tildeles i høhække med slowfeedernet over. Folden er meget kuperet og ligger i et varieret område, hvor der er flere forskellige steder, hvor hestene kan søge læ, bl.a. et stykke af en gammel granplantage. Der kommer en naturlig sø på folden i sommerhalvåret som hestene vil få adgang til så de kan bade efter lyst og behov.

Der fodres med hø med analyse og evt. wrap med analyse (alt efter hvad vi kan få fat i af god kvalitet). For 2016/2017 ligger analysen på 4% sukker og 12% protein.

Alle heste bliver fodret med kraftfoder 2 gange dagligt. Der fodres med Saracen Essential balancer efter individuel foderplan således, at det sikres at alle heste er dækket ind på vitaminer/mineraler og protein. Eget foder kan medbringes, men medfører ikke en reduktion af prisen. Der stilles to plastikbeholdere til rådighed til eget foder/tilskud.

For de heste, der står i boks vil der være meget foldtid (8 – 17 om vinteren, som bliver gradvist forlænget når dagene tager til) og om sommeren er der mulighed for døgnfold med mulighed for både jord- og græsfold efter eget ønske. Dette gælder selvfølgelig også de heste der går i løsdrift.

Hestene bliver trukket til og fra fold enkeltvis. Al ind- og udlukning klares af gårdens beboere, men hvis man er tilstede er man velkommen til, at give en hånd med i det omfang man kan.

Gården ligger ca. 100 m fra St. Dyrehave, hvor du blot skal krydse en lille 2-sporet vej uden så meget trafik. Derudover har vi en god ridebane (20 x 30) med lys på.

Alle hestene både i løsdriften og i boksene står på hamp som stort set er støvfrit og det fungerer derfor godt til astma/allergi heste. Alle bokse har sydvendte vinduer så der kommer godt med lys ind i stalden.

Spring- og dressur og undervisning i Centreret Ridning tilbydes på stedet, men der er også mulighed for at medbringe egen underviser.

Rytterstue med mulighed for at lave kaffe, kakao mv. er i tilknytning til stalden.

Der afholdes staldmøde ca. hver 3. måned og 2 arbejdsdage om året med fællesspisning, hvor der bliver tændt op i grillen.

 

Pris: Pony 2.100,- kr. & hest 2.500,- kr. uanset om den står i boks eller i løsdrift. Vi har en fælles gødningsprøve/ormekur ordning som er på 35,- pr. måned.

 

Dette inkluderer:

  • Boks eller løsdrift plads
  • Vandrefoldssystem med ca. 1,5 km stier i kuperet terræn
  • Ind- og udlukning alle ugens dage
  • 1 pakke hamp om ugen pr. boks (ekstra kan tilkøbes) – Løsdriften fyldes op efter behov
  • Ad libitum grovfoder af god kvalitet med lavt sukkerindhold 
  • Fodring med kraftfoder 2 gange dagligt
  • Plads til udstyr i aflåst sadelrum
  • Lille plads til medbragt foder
  • Oplyst ridebane 20 x 30 meter
  • 100 m til St. Dyrehave

Mulighed for tilkøb af ekstraydelser, såsom påsætning/aftagning af klokker/gamacher, dækkenskift, ind/udlukning ved smed & dyrlæge mod ekstrabetaling.

 

Kontakt mig på mail eller telefon for aftale om fremvisning.

 

Adfærdsproblemer

Billede

Oftest er hestenes problemadfærd helt normal adfærd for heste, som desværre er uhensigtsmæssigt hos vores tamme heste.

Vi ved, at hestene er et byttedyr, hvor angst og flugtreaktioner er meget stærke kræfter hos hesten og derfor også det hesten vælger, at gøre i en presset situation. Derfor er det også et af de adfærdsproblemer som rigtig mange hesteejere har brug for hjælp til.

Læs mere …

Undervisning

Billede

Min undervisning bygger på principperne fra Centreret Ridning©; vejrtræning, bløde øjne, centrering og byggeklodser og tager udgangspunkt i den enkelte ekvipage. Jeg underviser på alle niveauer og indenfor alle discipliner. For mig er det vigtigt, at både hest og rytter får en god oplevelse.

Du kan læse mere om rideundervisning og undervisning i jordtræning under fanen undervisning eller klikke på flaget nedenfor.
 

Læs mere …