BilledeJeg træner altid hver enkelt hest individuelt. Alle heste er forskellige ligesom vi mennesker er forskellige. Jeg træner ud fra videnskabelige indlærings psykologiske principper, anatomisk- og biomekanisk (fysiologisk) viden samt kendskab til hestens adfærd. Ikke to heste er ens og derfor er det heller ikke den sammen måde alle heste skal trænes på for, at opnå det bedste resultat.

Uanset hvad jeg træner, arbejder jeg altid på at undgå stress og uhensigtsmæssig fysisk belastning. 

Jeg tilbyder alt fra hjælp til tilridning, basistræning, genoptræning, gymnastisering fra jorden, grundlæggende håndteringstræning, klikkertræning, idéer til tricks, trailertræning, træning af adfærdsproblemer og så selvfølgelig rideundervisning.

Jeg har stor variation i min træning både for, at hesten føler sig motiveret og synes træningen er spændende men også for, at stimulere den på så mange forskellige måder som overhovedet muligt da dette vil hjælpe hesten til, at fungere mere hensigtsmæssigt både fysisk og mentalt. 

Mange af de ting vi ønsker os af vores hest er ikke naturligt for den at udføre. Vi arbejder med et byttedyr, hvis fornemmeste opgave er at tilpasse sig det miljø den befinder sig i udelukkende for at øge dens chancer for, at overleve.

Vi som ryttere skal være opmærksomme på, at hesten fra naturens side er et flugtdyr og fx det at gå ind i en trailer er direkte naturstridigt for hesten da det ikke er særlig smart at gå ind i et lille lukket rum som den ikke kan komme væk fra, hvis der kommer en løve og vil spise en.

Derfor er det vigtigt for mig, at vores træning til hensyn til hestens natur og træningen bliver et samarbejde mellem hest og menneske.

Når vi træner vores hest er det derfor vigtigt at huske på, at vores hest kun er motiveret for 5 forskellige ting:

  • Foder / godbidder etc.
  • Flokken
  • Flugt
  • Friheden for smerte (og dermed pres)
  • Formering / reproduktion (dog minus de fleste vallakker ;-))

Dette er en vigtig viden, der giver os redskaberne til, at løse alle de udfordringer vi står overfor lige meget hvor store eller små de er.

Husk: Der er mange som desværre tror, at heste ”prøver dig af”/“tage røve på dig / tester dig / er strid osv.” Men i virkeligheden udføre hesten bare den handling den er allermest motiveret for og det kan være rigtig svært for os mennesker, at forstå i situationen. Heste har faktisk ikke udviklet de højere tankeprocesser der skal til for at resonere. Der er lavet rigtig mange videnskabelige forsøg indenfor dette felt, der alle viser, at hestene ikke opfylde de kriterier der skal til for, at kunne udføre højere tankeprocesser.

Der er dog enkelte situationer, men her bygger hestens adfærd på situationer, hvor man selv ubevidst har trænet en given adfærd.