BilledeJeg træner altid hver enkelt hest individuelt. Alle heste er forskellige ligesom vi mennesker er forskellige. Jeg træner ud fra videnskabelige indlærings psykologiske principper, anatomisk- og biomekanisk (fysiologisk) viden samt kendskab til hestens adfærd. Ikke to heste er ens og derfor er det heller ikke den sammen måde alle heste skal trænes på for, at opnå det bedste resultat.

Uanset hvad jeg træner, arbejder jeg altid på at undgå stress og uhensigtsmæssig fysisk belastning. 

Jeg tilbyder alt fra hjælp til tilridning, basistræning, genoptræning, gymnastisering fra jorden, grundlæggende håndteringstræning, klikkertræning, idéer til tricks, trailertræning, træning af adfærdsproblemer og så selvfølgelig rideundervisning.

Jeg har stor variation i min træning både for, at hesten føler sig motiveret og synes træningen er spændende men også for, at stimulere den på så mange forskellige måder som overhovedet muligt da dette vil hjælpe hesten til, at fungere mere hensigtsmæssigt både fysisk og mentalt. 

Mange af de ting vi ønsker os af vores hest er ikke naturligt for den at udføre. Vi arbejder med et byttedyr, hvis fornemmeste opgave er at tilpasse sig det miljø den befinder sig i udelukkende for at øge dens chancer for, at overleve.

Vi som ryttere skal være opmærksomme på, at hesten fra naturens side er et flugtdyr og fx det at gå ind i en trailer er direkte naturstridigt for hesten da det ikke er særlig smart at gå ind i et lille lukket rum som den ikke kan komme væk fra, hvis der kommer en løve og vil spise en.

Derfor er det vigtigt for mig, at vores træning til hensyn til hestens natur og træningen bliver et samarbejde mellem hest og menneske.

Når vi træner vores hest er det derfor vigtigt at huske på, at vores hest kun er motiveret for 5 forskellige ting:

  • Foder / godbidder etc.
  • Flokken
  • Flugt
  • Friheden for smerte (og dermed pres)
  • Formering / reproduktion (dog minus de fleste vallakker ;-))

Dette er en vigtig viden, der giver os redskaberne til, at løse alle de udfordringer vi står overfor lige meget hvor store eller små de er.

Husk: Der er mange som desværre tror, at heste ”prøver dig af”/“tage røve på dig / tester dig / er strid osv.” Men i virkeligheden udføre hesten bare den handling den er allermest motiveret for og det kan være rigtig svært for os mennesker, at forstå i situationen. Heste har faktisk ikke udviklet de højere tankeprocesser der skal til for at resonere. Der er lavet rigtig mange videnskabelige forsøg indenfor dette felt, der alle viser, at hestene ikke opfylde de kriterier der skal til for, at kunne udføre højere tankeprocesser.

Der er dog enkelte situationer, men her bygger hestens adfærd på situationer, hvor man selv ubevidst har trænet en given adfærd.

Adfærdsproblemer

Oftest er hestenes problemadfærd helt normal adfærd for heste, som desværre er uhensigtsmæssigt hos vores tamme heste. Vi ved, at hestene er et byttedyr, hvor angst og flugtreaktioner er meget stærke kræfter hos hesten og derfor også det hesten vælger, at gøre i en presset situation. Derfor er det også et af de adfærdsproblemer som rigtig mange hesteejere har brug for hjælp til.

Trailertræning

Rigtig mange ejere har problemer med, at læsse deres hest i trailer. Der er mange der har et ønske om, at komme ud til stævner, men opgiver på forhånd da de har svært ved at få hesten til, at gå ind i traileren. Det kan også være det, at kunne køre i skoven eller til stranden og ride en tur. Det er rigtig ærgerligt, hvis en dag uheldet er ude og hesten skal akut på dyrehospitalet at man så skal have ekstra udfordringer og endnu mere stress for hestens vedkommende ved at hesten ikke vil gå i trailer.

Kontakt

Letridning

v/ Karin Rosenberg Engelbrecht
Knudsbjergvej 21
Gundsømagle
3670 Veksø

Tlf: 24 42 20 28
info@letridning.dk

CVR: 30758587

Kort