BilledeMin undervisning bygger på principperne fra Centreret Ridning © og tager udgangspunkt i den enkelte ekvipage. Jeg underviser på alle niveauer og indenfor alle discipliner. For mig er det vigtigt, at både hesten og rytteren får en god oplevelse.

Jeg arbejder på hestens præmisser og har stort fokus på rytterens og hestens bevægelsesmønster (biomekanik) samt den måde vi indvirker på hinanden både fysisk og psykisk.

Jeg tror på, at enhver forandring begynder hos rytteren og derfor synes jeg det er vigtigt, at vi som ryttere er bevidste om, at det er os der skal guide vores hest og er ansvarlige for hestens udvikling. For at din hest skal have det godt er det vigtigt, at du som rytter også har det godt. 

Jeg underviser både i ridning og i træning fra jorden. Så uanset om du har problemer med, at håndtere din hest fra jorden eller under ridningen kan jeg hjælpe dig. 

Jeg arbejder ud fra videnskabelige indlæringspsykologiske principper, hvor jeg anvender positiv psykologi (positiv og negativ forstærkning og straf (fjernelse af pres)). 

Jeg kan også hjælpe dig med uddannelse af din hest om det drejer sig om tilridning, grundridning, genoptræning eller behandling af uhensigtsmæssig adfærd.

Jeg ønsker, at uddanne rytteren så hesten bliver selvgående og afspændt og at vi som ryttere kan arbejde med så få fine signaler som muligt.

Min undervisning og mit arbejde med heste i al almindelighed tager udgangspunkt i hver enkelt ekvipage og jeg lægger stor vægt på, at både hest og rytter får en god oplevelse.

 

Børn er mit ”speciale”:

BilledeIgennem mit frivillige arbejde som spejderleder i mere end 15 år har jeg arbejdet med og undervist rigtig mange forskellige børn. Det at arbejde med børn synes jeg er utrolig spændende og inspirerende og jeg har derfor kombineret mine to hobbies nemlig heste og mit spejderarbejde.

Det er vigtigt for mig at børnene får en god oplevelse og synes det er sjovt at ride. Derfor bruger jeg også mange forskellige ting i min undervisning som bolde, kegler, lege mm. for at gøre undervisningen alsidig og spændende.

Jeg synes der mangler et alternativt tilbud til børn og unge som ikke er traditionelle rideskolehold. Jeg savner, at vi uddanner vores ryttere til, at ridning er andet end at sidde oven på hesten og ride rundt i en cirkel.

Samværet med hestene er så meget mere og andet end ridning og den oplevelse ønsker jeg, at give videre til mine elever.

Der er ikke nogen nedre grænse for, hvor gamle børnene skal være, dog er der nogle motoriske faktorer der skal være opfyldt såsom, at barnet skal kunne hoppe, rører deres egen næse og det modsatte øre for, at barnet får noget ud af undervisningen.

Jeg har desværre ikke mulighed for, at undervise børn på låneheste så det kræver, at barnet har sin egen hest, eller der er mulighed for at låne en hest på stedet.

Ring eller skriv en mail til mig for at høre nærmere om undervisning af børn. Kontaktoplysningerne kan ses i bunden af siden. Du kan sende en mail direkte ved at trykke på mailadressen

Elev udtalelse:

Mette Lille Hovgaard

Vi havde igår besøg af en underviser i centreret ridning og det var lidt af en aha-oplevelse.

Havde allerede inden en følelse af, at jeg blokerede hestens ryg i trav, men kunne ikke greje hvordan.

Underviseren ankommer og kigger lidt mens jeg rider rundt, hvorefter vi bliver stoppet for at få instruktioner. Det ser ganske tilforladeligt ud, men jeg vil gerne ændre lidt på måden du sidder på dine sædeben, så du kommer mere frem at sidde. FREM tænker jeg himmelfalden. I adskillige år har jeg kæmpet for at komme tilbage og få bagdelen ind under mig, og nu skal jeg så læne mig frem!

Nå men det skulle da forsøges, så vi traver rundt og det virker faktisk. Hesten bliver mere og mere selvgående og arbejder meget bedre bagtil. Underviseren spørger så hvordan det føles, og jeg svarer at det fungerer fantastisk for hesten, men at jeg føler jeg ligger hen af halsen på hesten.

Både underviser og min veninde skriger af grin. Heldigvis griber min søde veninde mobilen og tager en lille video. Og nej jeg ligger ikke hen af halsen, faktisk sidder jeg næsten lodret! Utrolig som kroppen kan snyde.

Efterfølgende slår det mig. I tre år har jeg gået til rygtræning, hvor mantraet er "bløde knæ, bagdelen lidt bagud og brystet frem" fordi det fremmer rygsøjlens naturlige s form. Jeg har trænet det meget og minder mig om det adskillige gange om dagen, hvorfor er det så lige, at så snart jeg sætter mig op på hesten, så glemmer jeg alt om det. 

 

Så TAK til Karin Hoffmann for at få mig tilbage på rette spor ?  Jeg er sikker på det er starten på meget mere ubesværet ridning.

Rytterskole

Jeg har i mange år undervist børn og unge på deres egne heste, men nu hvor vi selv har været så heldige at få vores eget sted vil jeg gerne gøre det muligt for endnu flere at lære at ride og omgås heste på hestens præmisser og samtidig have fokus på både rytterens og hestens bevægelsesmønster.

Centreret Ridning®

Centreret Ridning® er ikke en selvstændig ridedisciplin, men en rideteknik der kan anvendes inden for alle ridediscipliner. Centreret Ridning® er en uddannelse for rytteren, der tager udgangspunkt i hvordan vi som ryttere bruger vores krop mest hensigtsmæssigt ud fra et anatomisk og fysiologisk synspunkt. Du kan læse med om Centreret Ridning® under fanen undervisning eller klik på flaget nedenfor.

Kontakt

Letridning

v/ Karin Rosenberg Engelbrecht
Knudsbjergvej 21
Gundsømagle
3670 Veksø

Tlf: 24 42 20 28
info@letridning.dk

CVR: 30758587

Kort