BilledeRigtig mange ejere har problemer med, at læsse deres hest i trailer. Der er mange der har et ønske om, at komme ud til stævner, men opgiver på forhånd da de har svært ved at få hesten til, at gå ind i traileren. Det kan også være det, at kunne køre i skoven eller til stranden og ride en tur. Det er rigtig ærgerligt, hvis en dag uheldet er ude og hesten skal akut på dyrehospitalet at man så skal have ekstra udfordringer og endnu mere stress for hestens vedkommende ved at hesten ikke vil gå i trailer. 

Da hesten er et planteædende flugtdyr er det at gå ind i en trailer direkte naturstridigt. Når man instinktivt er bange for, at blive spist af en løve er det ikke særlig smart at gå ind i et lille lukket rum som man ikke kan komme væk fra, hvis der kommer en løve og vil spise en.

BilledeBilledeNår jeg trailertræner en hest prøver jeg at få hesten til, at forbinde traileren med noget rart. Det kan fx være mad og det at blive kløet. Når hesten har prøvet at gå ind og ud af traileren nogle gange og har fundet ud af at der ikke er nogen løve der kommer og spiser den kan man øge kravene til hesten ift. tiden den skal være ved eller i traileren.

Det er vigtigt for mig, at træningen foregår så stressfrit som overhovedet muligt, da hesten på den måde forbinder traileren med noget positivt og det vil øge dens motivation for at gå op i traileren næste gang. Det er også vigtigt, at al vores træning tager hensyn til hestens naturlige adfærd og at træningen bliver et samarbejde mellem hest og menneske.

 

Adfærdsproblemer

Oftest er hestenes problemadfærd helt normal adfærd for heste, som desværre er uhensigtsmæssigt hos vores tamme heste. Vi ved, at hestene er et byttedyr, hvor angst og flugtreaktioner er meget stærke kræfter hos hesten og derfor også det hesten vælger, at gøre i en presset situation. Derfor er det også et af de adfærdsproblemer som rigtig mange hesteejere har brug for hjælp til.

Undervisning

Min undervisning bygger på principperne fra Centreret Ridning©; vejrtræning, bløde øjne, centrering og byggeklodser og tager udgangspunkt i den enkelte ekvipage. Jeg underviser på alle niveauer og indenfor alle discipliner. For mig er det vigtigt, at både hest og rytter får en god oplevelse. Du kan læse mere om rideundervisning og undervisning i jordtræning under fanen undervisning eller klikke på flaget nedenfor. 

Kontakt

Letridning

v/ Karin Rosenberg Engelbrecht
Knudsbjergvej 21
Gundsømagle
3670 Veksø

Tlf: 24 42 20 28
info@letridning.dk

CVR: 30758587

Kort