Trailertræning

BilledeRigtig mange ejere har problemer med, at læsse deres hest i trailer. Der er mange der har et ønske om, at komme ud til stævner, men opgiver på forhånd da de har svært ved at få hesten til, at gå ind i traileren. Det kan også være det, at kunne køre i skoven eller til stranden og ride en tur. Det er rigtig ærgerligt, hvis en dag uheldet er ude og hesten skal akut på dyrehospitalet at man så skal have ekstra udfordringer og endnu mere stress for hestens vedkommende ved at hesten ikke vil gå i trailer. 

Da hesten er et planteædende flugtdyr er det at gå ind i en trailer direkte naturstridigt. Når man instinktivt er bange for, at blive spist af en løve er det ikke særlig smart at gå ind i et lille lukket rum som man ikke kan komme væk fra, hvis der kommer en løve og vil spise en.

Når jeg trailertræner en hest prøver jeg at få hesten til, at forbinde traileren med noget rart. Det kan fx være mad og det at blive kløet. Når hesten har prøvet at gå ind og ud af traileren nogle gange og har fundet ud af at der ikke er nogen løve der kommer og spiser den kan man øge kravene til hesten ift. tiden den skal være ved eller i traileren.

Det er vigtigt for mig, at træningen foregår så stressfrit som overhovedet muligt, da hesten på den måde forbinder traileren med noget positivt og det vil øge dens motivation for at gå op i traileren næste gang. Det er også vigtigt, at al vores træning tager hensyn til hestens naturlige adfærd og at træningen bliver et samarbejde mellem hest og menneske.

 

Adfærdsproblemer

Billede

Oftest er hestenes problemadfærd helt normal adfærd for heste, som desværre er uhensigtsmæssigt hos vores tamme heste.

Vi ved, at hestene er et byttedyr, hvor angst og flugtreaktioner er meget stærke kræfter hos hesten og derfor også det hesten vælger, at gøre i en presset situation. Derfor er det også et af de adfærdsproblemer som rigtig mange hesteejere har brug for hjælp til.

Læs mere …

Træning

Billede

Min træning af heste tager udgangspunkt i den positive indlæringspsykologi. Jeg arbejder meget med hestene fra jorden både når det drejer sig om tilvænningssituationer som trailerlæsning, eller som basis inden tilridningen. Jeg tilbyder forskellige former for træning: grundtræning, adfærdstræning samt genoptræning.

Under fanen træning kan du læse mere om hvilken tilgang jeg har til hestetræning og min træningsfilosofi, samt hvad jeg kan tilbyde. 

Læs mere …