BilledeOftest er hestenes problemadfærd helt normal adfærd for heste, som desværre er uhensigtsmæssigt hos vores tamme heste.

Vi ved, at hestene er et byttedyr, hvor angst og flugtreaktioner er meget stærke kræfter hos hesten og derfor også det hesten vælger, at gøre i en presset situation. Derfor er det også et af de adfærdsproblemer som rigtig mange hesteejere har brug for hjælp til. 

Stress, stereotyp adfærd (bider i tremmer, sparker på boksen), aggressivitet, håndteringsproblemer, trailerlæsning og mange andre problemer, er også blandt de problemer, som jeg ofte støder på.

Jeg møder dog også en hel del heste hvor årsagen til adfærdsproblemet er et fysisk problem. Hvis jeg har mistanke til, at hesten har smerter eller andre fysiske problemer synes jeg det er utrolig vigtigt, at hesten bliver tjekket af fagpersoner fx dyrlæge, kiropraktor eller smed. Uden hjælp fra disse og andre fagfolk kan der komme unødvendige udfordringer i træningen, som hverken gavner hest eller menneske.

En adfærdssession varer ca. 2 timer, hvor jeg begynder med at høre lidt om hestens og ejeres baggrund, hvad udfordringerne er og jeg ser hesten i den situation, hvor adfærdsproblemet optræder. Herefter finder jeg ud af hvad der ligger til grund for adfærdsproblemet og hvordan vi løser det mest hensigtsmæssigt både for ejer og hesten.


BilledeI de fleste tilfælde vil vi gennemgå en række øvelser i fællesskab og du vil blive klædt godt på så du føler dig sikker i øvelserne og kan træne dem efterfølgende på egen hånd. 

Det er vigtigt for mig at sige, at der ikke er noget quick fix og at ejeren skal være indstillet på, at hestens problemer ikke er løst efter en session.

Det er først efterfølgende, at selve træningen for alvor går i gang som et led i den daglige træning. Det er nu, at du som ejer skal træne hesten ud af problemet så adfærdsproblemet enten formindskes eller helt udslettes (alt efter dine ambitioner og muligheder). 

Nogle problemer er lettere løst end andre. Det kan være et hårdt arbejde for ejerne, som i mange tilfælde er nødt til at ofre megen tid, og ændre rutiner i dagligdagen. 


BilledeUndervejs i træningsforløbet kan jeg frit kontaktes pr. mail eller telefon.

Hvor langt et træningsforløb er, er individuelt fra problem til problem. I nogle tilfælde, er det nok at ændre små rutiner i dagligdagen, mens det i andre tilfælde er nødvendigt med intensiv træning flere gange om ugen over længere perioder.