Da der er flere, der har udfordringer med trailerlæsningen og har spurgt ind til hvordan man trailertræner sin hest har jeg valgt at lave en lille serie omkring trailerlæsning.

Jeg har lovet jer et praktisk eksempel på hvordan man bruger operant betingning i dagligdagen og i den forbindelse vil jeg gerne introducere jer for Regina, som er min venindes knabstrupper hoppe på 9 år.

 

I sidste uge skrev jeg om operant betingning og herunder hører de 4 operante procedure til. Dem skrev jeg kort om i sidste uge men vil nu gå mere i dybden med dem.

Når vi i indlæringspsykologien bruger begreber som forstærkning og straf, positiv og negativ betyder det ikke det vi for det meste forbinder med disse ord, men det som ordenen oprindelig betyder.

Operant betingning betyder operant indlæringen fordi denne type indlæring går ind og ”opererer” på hestens adfærd. Det vil sige, at det er en bevidst indlæring gennem konsekvenser.

Definitionen på operant betingning er at; alle handlinger, hvor en respons bliver mere eller mindre tilbøjelig til at fremkomme som et produkt af dens konsekvens.

Kontakt

Letridning

v/ Karin Rosenberg Engelbrecht
Knudsbjergvej 21
Gundsømagle
3670 Veksø

Tlf: 24 42 20 28
info@letridning.dk

CVR: 30758587

Kort