Åbent hus hos Letridnings Rytterskole

Gundsømagles nye rideskole, Letridnings Rytterskole, holder åbent hus søndag d. 18. november kl. 10 - 12

Kom og oplev det særlige fællesskab mellem hest og rytter - og rytterne imellem

Karin Engelbrecht byder velkommen og fortæller om rideundervisningen, som foregår på hestens præmisser og med hestevelfærd i højsædet.

 

Fokus på den enkelte - både rytter og hest

Rytterskolen er en lille privat rideskole for både børn og voksne, og det er Karin selv, der står for undervisningen. Rytterskolen adskiller sig fra de fleste andre rideskoler, bl.a. ved at ved at der kun er fem ryttere på hvert hold. På denne måde sikrer Karin, at der er tid til hver enkelt elev, og at der til stadighed sker en udvikling i den enkelte rytters læring. Karin går også meget op i hestenes trivsel, så ridning og omgang foregår altid på hestenes præmisser.

 

Undervisning i hesteadfærd giver større sikkerhed

Men ridning er meget mere end bare at ride på en hest, og dette indgår også i Karins undervisning. På rytterskolen får rytterne viden om hesteadfærd, lærer at håndtere hestene fra jorden samt lærer om hvorfor hesten reagerer, som den gør. Gennem både teori og praksis lærer rytterne, hvordan man omgås heste og håndterer hestene fra jorden.

Somme tider skal eleverne også pudse hestenes udstyr og sågar lave balance øvelser på store gymnastikbolde for at de kan forbedre sig selv som ryttere.

For Karin er det også vigtigt at eleverne lærer at håndtere hestene og ikke blot ride på dem, så derfor skal rytterne hente hestene på folden, strigle dem og sadle dem op inden ridningen, og de ryttere, som rider på det efterfølgende hold, skal sadle af, strigle og sætte hestene tilbage på folden efter ridetimen. Alt sammen foregår under Karins kyndige vejledning. Dette giver masser af muligheder for at opleve hestens reaktion i forskellige situationer. Jo mere man kender til hestes adfærd og reaktionsmønster, jo sikrere er det at omgås dem. Læs mere på https://www.letridning.dk/undervisning/rytterskole

 

Hestevelfærd

Karin har mange års erfaring som rideinstruktør, og hun er både uddannet inden for Centreret Ridning, hvor der er fokus på rytterens indvirkning på hesten samt adfærd- og indlæringspsykologi ved Center for Dyreterapi. Karin er meget optaget af hestevelfærd, og med Rytterskolen ønsker hun at lære flere at ride og omgås heste på hestens præmisser. Det kan mærkes på rideskolens 9 heste, som alle er veltilfredse og rolige og tillidsfuldt går Karin i møde, når hun kommer ud på folden til dem.

 

Rytterskolen glæder sig til at byde velkommen på Knudsbjergvej 21, Gundsømagle, 3670 Veksø Sjælland.

 

Vi glæder os til dig, send gerne en mail til info@letridning.dk med din tilmelding :-) 

Trailertræning - del 1:

Da der er flere, der har udfordringer med trailerlæsningen og har spurgt ind til hvordan man trailertræner sin hest har jeg valgt at lave en lille serie omkring trailerlæsning.

Læs mere

Hesten, der er bange for vand

Jeg har lovet jer et praktisk eksempel på hvordan man bruger operant betingning i dagligdagen og i den forbindelse vil jeg gerne introducere jer for Regina, som er min venindes knabstrupper hoppe på 9 år.

Læs mere

Indlæringspsykologi - del 3: De 4 operante procedure

 

I sidste uge skrev jeg om operant betingning og herunder hører de 4 operante procedure til. Dem skrev jeg kort om i sidste uge men vil nu gå mere i dybden med dem.

Når vi i indlæringspsykologien bruger begreber som forstærkning og straf, positiv og negativ betyder det ikke det vi for det meste forbinder med disse ord, men det som ordenen oprindelig betyder.

Læs mere