Jeg blev kontaktet af Katrine mellem jul og nytår 2014. Katrine havde købt en rigtig dejlig barockpferd hoppe på 2 år.

Katrine fandt hende da hun var halvandet og valgte så at købe hende den dag Carrera fyldte to, da hun var for voldsom til hendes opdrætter. Carrera var en nervøs hoppe der var utryg ved de fleste nye ting men også ting som hun kendte i forvejen. Carrera reagere ved at springe til siden og løbe væk når hun blev forskrækket.

Katrine havde gennem længere tid prøvet at gå ture med hende men det ente oftest med, at Carrera rev sig løs og løb hjem fordi hun blev forskrækket for et eller andet som fx kunne være en fugl.

Der var ikke ret mange ting som Carrera var tryg ved – heller ikke det at være i ridehuset hvor hun spændte op og var nervøs også selvom hun var sammen med andre heste. Selv ved ting som Carrera havde oplevet mange gange var hun utryg også selvom hun aldrig havde haft nogle dårlige oplevelser.

Katrine kontaktede mig da hun gerne ville have hjælp til til longeringen da det altid havde givet problemer. Katrine skrev til mig; ”Det startede som et fysik problem for hende da hun var meget stiv i højre side. Jeg fik derfor nogle strækøvelser og det hjalp. Det er dog som om at hun nu er så skide træt af alle de øvelser og generelt longearbejde så jeg vil derfor gerne have dig til at komme og kigge på hende. Måske vil du vurdere hende til at få kiropraktor, det må vi se på. Så der er egentlig to ting i vores problem. Fysikken og træningen. Jeg sidder fast og ved ikke længere hvad jeg skal gøre”

Jeg tog ud til Katrine og Carrera første gang mellem jul og nytår. Da jeg første gang mødte Katrine og Carrera så jeg en ejer der gerne ville sin hest det allerbedste men ikke kunne knække koden til, at kommunikere med hende.

Alle heste har behov for meget præcise rammer men nervøse heste som Carrera har endnu mere brug for at kende til reglerne for træning.

Mange heste som Carrera har som ofte fået lov til forskellige ting for deres ejere vil gøre det så godt for dem som muligt og rigtig gerne vil være søde ved deres heste. Men som oftest kan hestene ikke håndtere denne frihed da de ikke kan regne ud hvad deres ejer ønsker af dem.

Vi begyndte derfor den første træning med at Katrine skulle gå rundt med Carrera i ridehuset og øve stopøvelser ved hvert bogstav. Nu skulle Carrera lærer at stoppe ved pres i kapsunen og gå frem på kommando. Så snart Carrera fandt ud af reglerne for hvordan man gik tur og ikke træk afsted med Katrine begyndte hun at slappe af og sænke hovedet og smaske.

Dette er et tegn på, at der bliver frigivet endorfiner i hestens hjerne som er et afslappende stof på niveau med alkohol eller cigaretter for mennesker.

Der stod et juletræ i hjørnet af ridehuset som Carrera var rigtig utryg ved i begyndelsen. Stille og roligt kunne Katrine trække hende tættere og tættere forbi juletræet og til sidst ville Carrera gerne helt hen til det. Det resulterede så i, at Carrera prøvede at tygge i juletræet så det væltede hvilket gjorde hende meget forskrækket.

Vi øvede at Katrine skulle stå helt stille når Carrera blev forskrækket således at hun kunne give ro til hesten og at hesten ikke flytter rundt på den der trækker den.

Disse to øvelser trænede Katrine i noget tid og langsomt begyndte Carrera at slappe af og blive hos Katrine selvom hun blev forskrækket.

Efterhånden kunne Katrine øge afstanden til Carrera i træktorvet, hvor hun stadig øvede stop/gå øvelser uden at Carrera ”væltede” ind mod hende.

I dag kan Katrine longere Carrera i alle gangarter og stoppe Carrera ude på volten. Hun kan nu også træne på udendørsbanen og gå rundt på gårdspladsen og møde farlige ting som bigballer, traktorer, trailere uden Carrera bliver bange og løber fra hende. 

Der er desværre ikke nogle før billeder så I må nøjes med resultatet. Billederne er fra første gang, hvor Carrera prøver at blive longeret ved brug af en longepisk.

Kontakt

Letridning

v/ Karin Rosenberg Engelbrecht
Knudsbjergvej 21
Gundsømagle
3670 Veksø

Tlf: 24 42 20 28
info@letridning.dk

CVR: 30758587

Kort